Manduka PROlite Yoga Mat Review


De Manduka PROlite yoga mat staat bekend als één van de meest populaire yoga matten op de markt vandaag. Deze mat heeft dezelfde professionele eigenschappen als de Manduka Black Mat Pro maar is net iets kleiner in afmeting en gewicht.

Deze bijzondere yoga mat is verkrijgbaar in twee verschillende lengtes, 180cm en 200cm, en is doorgaans 61cm breed. Ondanks de grote afmetingen van de mat weegt ze slechts zo’n 2 kg. Dat is vrij licht en maakt het gemakkelijk de Manduka PROlite yoga mat mee te nemen onderweg.

Daarnaast heeft de Manduka PROlite yoga mat nog een aantal zeer opvallende voordelen:

 • Een zeer hoge dichtheid
  Zowat de belangrijkste eigenschap van een goede yoga mat. Enerzijds zorgt de hoge dichtheid ervoor dat het oppervlak van de mat zeer stabiel blijft, waardoor evenwicht houden tijdens oefeningen gemakkelijk gaat. Anderzijds zorgt de hoge dichtheid voor een comfortabele schokdemping. Ideaal voor het beschermen van je gewrichten en voor comfortabele steunpunten op zelfs de meest harde oppervlakken.
 • De Manduka PROlite neemt geen vocht of transpiratie op
  Dankzij de stofachtige afwerking ogen de Manduka yoga matten zeer elegant en zijn ze direct herkenbaar. Maar het is voornamelijk de functionaliteit van de mat die opvalt: door de gesloten celstructuur neemt de mat geen vocht of transpiratie op. Hierdoor krijgen bacteriën geen kans om de mat binnen te dringen en heeft de mat een uitzonderlijk lange levensduur. Het spreekt voor zich dat deze eigenschap extra goed van pas komt bij o.a. Hot Yoga of Vinyasa yoga, waarbij het zweet rijkelijk kan vloeien.
 • Gepatendeerd antislip-systeem
  Het gepatendeerde stippenpatroon aan de onderkant van de mat is één van de beste eigenschappen van de mat. Het voorkomt dat de mat weg kan schuiven en maakt de mat zeer geschikt voor het oefenen op elk soort oppervlak zoals hardhout, cement of zelfs tapijt.
 • Ecologisch verantwoord
  De Manduka PROlite yoga mat is Öko-Tex gecertificeerd, wat betekent dat de mat volledig emissievrije geproduceerd wordt.
 • Levenslange garantie
  Last but not least: de Manduka PROlite kan de laatste yoga mat zijn die je ooit zult moeten kopen. Je betaalt aanvankelijk wel wat meer, maar dat haal je er dubbel en dik uit. Kwestie van wat perspectief te geven: een typische yogamat van ongeveer 25 EUR moet je al dikwijls jaarlijks vervangen. Na 3 jaar zit je aan hetzelfde bedrag en daarna blijf je natuurlijk meer en meer betalen.

 

Dat alles maakt de de Manduka PROlite yoga mat een bijzonder goede eindscore van ons krijgt. Ben je zelf nog op zoek naar een verkooppunt? Dan kunnen we zeker bol.com aanraden. Hier vind je een uitgebreide keuze van zowel Manduka PROlite yoga matten als andere Manduka yoga matten (zoals de befaamde Manduka Black Mat Pro) aan zeer degelijke prijzen. Veel yogaplezier!

 

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.