Go with the Flow(in)!


Geen grenzen met de Flowin® Friction Trainer. Deze trainingstool biedt sporters een heel nieuwe dimensie op vlak van functionele krachttraining. Ontdek de oneindige variaties aan low en high load intensieve oefeningen waarbij je continue je eigen grenzen opzoekt én verlegt.

Het Flowin® trainingsconcept

Het is nog niet zo lang geleden dat krachttraining enkel werd gelinkt met bodybuilders. Dit is in groot contrast met de fitnessbranche anno 2016. Deze vorm van training is niet langer alleen voor fanatiekelingen bestemd. Het besef dat krachttraining goed voor je is, blijft groeien bij jong en oud. Het beoogde publiek voor krachttraining, waaronder ook de vrouwelijke bevolking, is gigantisch groot geworden. Ook het inzicht dat krachtwinst vruchten kan afwerpen in duursporten begint eindelijk door te dringen. Meer nog, training dient steeds functioneler te zijn.

Functionele training houdt in dat de oefeningen leiden tot een beter functioneren in het dagelijkse leven, prestatieverbetering in de sport en blessurepreventie. Het houdt in dat de training functioneel is in relatie tot hetgeen waarvoor je traint. Je dient de welbepaalde eigenschappen te trainen, afhankelijk van wat vereist is in jouw dagelijkse leven of sportdiscipline.

De Flowin®, in het leven geroepen door een team van elite atleten, professionele fitness begeleiders en materiaal technische experts, is een Zweeds trainingsconcept waarbij de wrijving die ontstaat bij beweging een weerstand creëert voor een effectievere workout. Hoe meer druk je zet op de pads, hoe groter de weerstand wordt. De wrijving ontstaat in de tegenovergestelde richting van de beweging en aangezien wrijving een remmende kracht is, zal de beweging vertragen.

Zowel voor de kinesitherapeut, sporter/patiënt als fitness instructeur, biedt de Flowin® een groot arsenaal aan oefeningen door de grote variëteit in open (lichaamssegment beweegt vrij in de ruimte) en gesloten kinetische keten.

0% impact op de gewrichten en 100% loading van de spieren

Core stability en eindstandige bewegingsamplitudo’s zijn de primaire voordelen van het oefenen met deze tool. De eindstandige posities maken van de Flowin® ook het ideale hulpmiddel bij stretching. Bovendien is de Flowin® een veilige manier om kinderen te laten kennis maken met krachttraining. Friction training met de Flowin® helpt in het ontwikkelen van een grotere core stability om sterker, sneller en meer explosief te worden.

Dankzij de wrijving is er nauwelijks impact wat deze trainingstool voordelig maakt voor patiënten met recentelijke letsels of gewrichtsaandoeningen (vb. artrose of reumatische aandoeningen).

Effectieve krachttraining

Functionele krachttraining is momenteel één van de grootste trends en houdt in dat bewegingen op een correcte manier worden uitgevoerd. Oefenen met de Flowin® friction trainer zorgt voor een grotere activatie van meerdere spiergroepen die effectiever dienen samen te werken om bewegingen beheerst te laten verlopen en ondersteunt in die zin het functionele trainen. Tijdens het oefenen met de pads op de Flowin® friction trainer wordt de core stability voortdurend uitgedaagd.

Flowin Pro: 1 x plaat, 2 x voet en handpads, 1 x kniepad (138 x 98 cm, 4,5 kg) verkrijgbaar via de online webshop www.gymna.be

Vier verschillende basis beweegpatronen van het menselijk lichaam worden geactiveerd. Het gaat hier eenvoudigweg om duwen, trekken, buigen en strekken. Deze bewegingspatronen vereisen wel een goede coördinatie. Een goede coördinatie in de zin van een gecontroleerde activering van de verschillende spiergroepen nodig om te bewegen en een goede coördinatie in de zin van evenwicht en balans. Doordat de verschillende bewegingssegmenten van het lichaam relatief vrij in de ruimte kunnen bewegen met de Flowin® , wordt er voortdurend beroep gedaan op deze bewegingscoördinatie.

De Flowin® gebruiken

De weerstand door de sporter ervaren, kan variëren afhankelijk van het bewegingspatroon, de mate van contact, bewegingssnelheid en -amplitudo. De Flowin® kan zowel liggend, zittend als in stand gebruikt worden waarbij gedurende de hele workout het lichaamsgewicht als trainingsbelasting aangevat wordt. De set-up met de pads maakt het mogelijk om te oefenen met verschillende steunpunten. Bijvoorbeeld ellebogen en knieën of handen en voeten. Het gebruik van deze steunpunten zorgt ervoor dat iedereen kan oefenen met de Flowin® , ongeacht de leeftijd en het fitnessniveau.

Friction trainingTM spreekt zowel de mobiliteit, coördinatie, stabiliteit, uithouding als kracht aan waardoor we efficiënter en doelgerichter trainen. Door creatief om te springen met en verschillende materialen te durven combineren, kan je voor verschillende doelgroepen interessante en uitdagende oefeningen aanbieden, binnen de eigen mogelijkheden van de welbepaalde patiënt/sporter.

Producten

Ikzelf, als kinesitherapeut, verkreeg mijn Flowin® via Gymna. Via hun online webshop kan je kiezen uit een heel assortiment aan modellen. Hoewel Gymna zich voornamelijk richt op materiaal voor professioneel gebruik, kan ook de sporter profiteren van hun uitgebreid aanbod.

  • Flowin® Pro: 1 niet-plooibare plaat (zwart, 138 x 98 cm), 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Pro Niveus: 1 niet-plooibare plaat (wit, 138 x 98 cm), 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Pro Mini: 1 niet-plooibare plaat (zwart, 98 x 68,5 cm), 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Pro Mini Niveus: 1 niet-plooibare plaat (wit, 98 x 68,5 cm), 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Pro Slim: 1 niet-plooibare plaat (zwart, 138 x 48 cm), 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Pro Slim Niveus: 1 niet-plooibare plaat (wit, 138 x 48 cm), 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Sport: 1 plooibare plaat (zwart, 138 x 98 cm), 1 instructie DVD, 2 voet- en handpads, 1 kniepad
  • Flowin® Pad Kit: 1 tas, 2 voetpads, 2 handpads en 1 kniepad
  • Flowin® Push-up Bars
  • Flowin® DVD’s: algemene oefeningen, golf manual

 

Reageren

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.